NM i Muay Thai 2014

nm-thai_510x510NM i Muy Thai ble i år arrangert i lokalene til Oslo bokseklubb, årets arrangører var Partnergym og Frontline academy.

Mange deltagere fra både Oslo, Kristiansand og Stavanger preget deltager listene i de fleste vektklassene.

Som i alle mesterskap, enten det er kampsport eller annen idrett – så er det desverre alltid noen som kommer for dårlig forberedt – og dette stevnet var intet unntak. Selv om2014-02-15 15.17.09 de aller fleste utøverne var godt forberedt – så er det likevel, etter min mening både en klubb og ikke minst en utøvers ansvar for å være i den beste formen man kan være i når man stiller til konkurranse.

Uavhengig av dette så var det helt tydlig at det var mange av Oslo`s kamsportinsteresserte som hadde holdt av dette arrangementet i sin kalender – stappfull brakke med mange hundre tilskuere, og flotte underholdene show i pausene – skapte den perfekte rammen rundt NM i Muy Thai.  Intimt bygget opp med et fantastisk lokale, riktig bruk av  lys og musikk, og en engasjert speaker som hevet både introduksjon og intervjuene av seiersherrene etter endt fight:) Publikum var åpenbart godt gruppert og hver enkelt utøver fikk sin behørige støtte med tilrop og oppmuntringer – akkurat slik 2014-02-15 15.14.37det skal være. Å stå i ringen å høre støtten fra publikum kan i jevne kamper virkelig være tungen på vektskålen . «Driven» og innsatsen høynes automatisk – ofte selv uten man er klar over det – en god ramme med god support er gull verdt for enhver utøver – spesiellt der det mentale i tillegg til det teknsike og  fysiske – spiller en avgjørende rolle.

2014-02-15 15.18.09 Flere av de beste kampene var det faktisk jentene som sto for – aggresivt – tett og rent, med gode prestasjoner – spesiellt i finalene før den gjeveste premien skulle fordeles, var virkelig underholdene og verdt både ingangsbillett og tiden i hallen.  Selv om det var noen kontroversielle dommeravgjørelser, så bar hele mesterskapet preg av gjensidig respekt utøverne i mellom, og ikke minst de tilreisendes tilhenger skare. Det ble 7 lange timer for den som ville se både innledende og finalekampene – om ikke alle var like spennende – så var jeg veldig gla for jeg gikk. Det kriblet vel litt over gjennomsnittet i både armer og ben – så om timeplanen fremover sier ja – så er nok dette noe jeg lett kan tenke meg å stille i om riktig treningsmengde er tilbakelagt når det nærmer seg. Resultatlistene fra NM er ikke tilgjengelig foreløpig, men blir lagt ut så fort den er klar.

 

 

 

 

Skrevet i Blogg