Morgenkaffe`n

IMG_3416

Jeg er ingen stor kaffedrikker, men vet mange har det som en fin og rolig start på dagen, for å vekke kroppen med litt ekstra energi. For meg som faktisk ikke drikker kaffe i det hele tatt, så bruker jeg morgenturer som min måte å starte dagen på.

Grefsekleiva

Turene er det første jeg gjør når jeg står opp, fordi jeg sjekker alltid været før jeg legger meg, så når jeg setter benene i gulvet, så vet jeg at været er fint eller bedre til å gå tur i – en god start allerede der. IMG_3405

Som dere vet er jeg en absolutt bruker av pulsklokke fordi jeg motiveres veldig av å følge min egen utvikling, og ikke minst slik at jeg får balansert treningsmengden min godt, mellom hard/lett trening.  Jeg gikk ut klokken 0800 til strålende og varm sol, og etter å ha startet pulsklokka, og satt den til «gåing». så satte jeg på en spilleliste på Spotify kalt «morgenkaffe». Allerede der har jeg fått de gode vibbene for denne morgningen:)

IMG_3407

Treningsmessig så ligger jeg i all hovedsak i sone 1 og 2, en sjeldent gang i sone 3, om jeg velger å gå opp en slalombakke. som jeg gjorde i dag f.eks.

IMG_3400

Effekten av Sone 1 og 2 er fettforbrenning som vil være hoved drivstoffet på en så lav intensitet. I tillegg øker jeg blodgjennomstrømningen så det kan bidra til å fjerne siste rest av avfallsstoffene, som ble produsert under hardere økter tidligere i uka – så kroppen er svært godt forberedt til tøffere økter senere på dagen om jeg velger å gjøre det.

IMG_3439

Jeg bruker rolig musikk til rolige aktiviteter, som gir meg den rette stemningen, akkurat slik en fin morgenstund skal ha. Når jeg kjører rolige gå turer alene, ute i skogen som i dag, så er det bevisste valg, for å få tid til å sortere planer og prosjekter jeg har gående, eller planlegger å gjøre uten andre forstyrrelser.

Godt å hvile øynene på

For meg er skogen det perfekte sted å være for å få energi, la øynene hvile på vakker natur mens man går, og lar tankene komme å gå litt som det faller seg underveis. Det er uten tvil det mest kreative og reflekterende stedet jeg kan være mentalt sett. Morgenturene er ment som en god oppbygning til resten av dagen, og den største investeringen jeg gjør for å sortere og prioritere, uten forstyrrelser, i de beste omgivelsene. Akkurat som morgenkaffen din;)

IMG_3426

Jeg  vet at når jeg kommer hjem  – så er det frokost og en dusj, før resten av dagen kaller, men jeg er klar – og gleder meg til resten av den, fordi det er nettopp det disse morgenturene gir meg, energi og glede til resten av dagen. Håper du også har noen faste ting som gir deg det samme, hvis ikke, prøv gjerne mine!

Her kan du se hvor rolig jeg gikk i dag;

Morgentur 1.august 2018 IMG_3422

 

Merket med: , , , , , , , , , ,
Skrevet i Blogg