GIC Phuket 4.-15.mars 2017

15.06-22.06        AAFPT LogoFPT Rehab Trainer: AFPT utdanner studenter til Rehab trener; påmelding her;  http://www.afpt.no/?page=14&title=pamelding&event=126

Les mer om våre andre turer her:  http://www.strongliving.no/treningsreiser/

 

ImageNå kan du ta Rebah Trainer som et intensivkurs i Marbella på Alhamar Fitness Center.
Dagen samfunn er i sterkt behov av kunnskap innen muskel- og skjelettlidelser. Ytterst få mennesker som i dag trener har ingen plager. Kundegruppen for denne utdannelsen er derfor enorm. Vil Du bli en bedre ressurs?
Nå kan du ta vår Rehab Trainer som et intensivkurs.

Rehabilitering: «å igjen gjøre i stand til» er kunsten å få tilbake funksjonen etter en skade. Betegnelsen skade kan omfatte så mangt; fra en direkte skade etter et uhell til idrettsskader eller overbelastningsskader.

 

I dagens samfunn er statistikken skremmende; sykefraværet for muskel- og skjelettlidelser bare øker og det ser ikke ut til å bli noen stopp. Prestasjon og funksjon i arbeids- og hverdagslivet krever en velfungerende kropp og ved skader i noen form settes livskvalitet og prestasjon tilbake.

Det er en stor mangel på trenere som forstår hvordan man skal trene opp mennesker etter skader. Fysioterapeuter er så langt de eneste som behersker dette tilfredsstillende, men med over 600.000 mennesker på treningssenter og det store markedet innen personlig trening, vil en utdannelse som dette gjøre deg til en ressurs på både senter og i samfunnet generelt.

Også i idrett begynner dette å gjøre seg gjeldende. Idrett krever at individet ikke bare  IKKE blir skadet, men også at det kommer seg tilbake snarest mulig etter en eventuell skade.

Å bedrive rehabtrening eller å trene en toppidrettsutøvere krever veldig mye av de samme elementene. Man må til enhver tid kunne velge de mest hensiktsmessige og effektive metodene for å kunne prestere på toppnivå.

I tillegg til at den viktigste regelen innen idrett er å se til at utøveren kan trene er en forståelse av rehab og prehabtrening av ypperste viktighet. En utøver som er skadet settes ikke bare tilbake, men mister også verdifull tid som utøveren egentlig kunne blitt bedre på.

Om utdanningen

Utdanningen går over 6 dager og avsluttes med en skriftlig og praktisk eksamen siste dag.

De enkelte dagene vil ta for seg ledd for ledd eller kroppsdel for kroppsdel og utdannelsens siste del vil sette alt sammen i et større bilde.

Kurset avsluttes med en 3 timers skriftlig eksamen og en praktisk gjennomgang av et case fra den teoretiske eksamen.

Eksaminasjon

Kravene til bestått er som alltid hos AFPT 80% fremmøte og 80% korrekt på teoretisk og praktisk eksamen.

Kursinnhold

Dag 1: Grunnleggende rehabiliteringsteori. Prinsipper for rehabilitering. Treningsmetoder for rehabilitering. Funksjonell screening/testing. Bevegelseskartlegging. Holdningsanalyse. Smerte.

Dag 2: Rygg og bekken

Dag 3: Skulder og nakke, Albue og hånd

Dag 4: Hofte

Dag 5: Knær, ankel og fot, Programdesign

Dag 6: Teoretisk eksamen. Praktisk eksamen

Tilleggsinformasjon

Rehab Trainer anses som en videreutdanning, og vi krever derfor at du allerede er utdannet Personlig Trener for å kunne melde deg på dette kurset.

Innlosjering

Deltagere vil bo 4 personer i en leilighet. Leilighetene inneholder 1 soverom med to enkeltsenger, 1 soverom med en dobbelt seng og sovesofa i stue. I tillegg er det kjøkken, vaskemaskin. Hotellet innholder også:

  • Utendørs basseng, oppvarmet unntatt i løpet av sommeren
  • Innendørs svømmebasseng og boblebad
  • Fitness område og badstuer
  • Hair & Beauty Salon
  • Mini Club
  • Lekeplass
• Bar / Restaurant Café Marbella
  • Internett- poeng og Playstation
  • Pool rom
• Squashbane
  • 24 timers resepsjon
  • Picnic Area ( ny)

Deltagerne vil fordeles etter ønsker dersom mulig og AFPT vil selvsagt gjøre sitt ypperste for å sikre best mulig fordeling av deltagere.

Ved ønske om å bo sammen med hverandre dersom flere reiser sammen bes det om at vi får beskjed om dette for å tilrettelegge på best mulig måte.

Reise

Kursprisen inkluderer reise tur-retur Gardermoen- Marbella.

 

Skrevet i Hva skjer