#fitnokmenhelsefarlig

Dette dere skal få lese nå, engasjerer meg VELDIG, og har sitt opphav fra en av Norges største bloggere, Camilla Lorentzen, hvor jeg kommenterte under et av  hennes instagram bilder igår og argumenterte for at hun burde bidra med flere aktive bilder hvor hun viser trening, svette og slit som trening er, og ikke inaktive proffe fotografbilder, oppstilte med fullsponsede artikler rundt det hele med «godt nok» «fitnok» som tags. Min påstand er at hun har gjort karriere på å fremme fedme på sine sosiale medier og blogg. I dag har Camilla skrevet et innlegg på bloggen sin for 40 000 tilhengere hvor hun åpenbart har gjort seg noen tanker etter min argumentasjon under hennes innlegg på instagram i går;

Camilla Lorentzen, sitat Instagram;

«I går dukket det opp en kommentar på instagram som fikk meg til å tenke litt på dette med helse og hva vi legger i begrepet;

Fint å fokusere på det som er bra ellers i livet, men synes du ikke fokuset blir veldig ensidig og at du ignorerer de åpenbare risikoene ved å aldri slå et slag for disse risikoene og be folk yte mer for å få en bedre helse i stedet for å promotere overvekt, slik jeg føler du gjør? […] Jeg skulle ønske du kunne ta utfordringen å vise frem den mer aktive delen av deg […] hvor vi kan følge deg mye tettere på dine fysiske treninger.»

 

link til gårsdagens kommentarer og innlegg på instagram finner du her

link til dagens blogginnlegg fra Camilla finner du her

Mitt ønske om å få se flere aktive treningsbilder ble avvist med argumentasjon om at det var kleint å ta bilder på et gym, med andre rundt seg, og at andre kunne komme med på disse bildene og mot sin vilje og havne på fitnok sine sosiale medie profiler. For meg så virker det rart å legge ut bilder av seg selv i undertøyet på sengekanten foran 40.000 tilhengere på alle sosiale medier uten blygsel, men å knipse en selfie etter en flott gjennomført økt med 3-4 personer i nærheten eller fra en joggetur i skogen, blir for kleint, synes jeg er lite troverdig. Så min oppfordring og utfordring står fortsatt ved lag til «fitnok» – kle på deg, og legg ut flere trening/aktivitetsbilder, og bidra til et sunnere kroppsfokus du også.

6T5A3783En annen ting som provoserer meg med innleggene til denne livstilsbloggeren er at hun profilerer seg som PT og med livstilssendring som fokus – mens hun daglig profilerer fedme med perfekt oppstilte og tilgjorte bilder av inaktivtet, og kobler det opp mot hverdagslykke og livskvalitet. Perfekte kjøleskap med upåklagelig innhold ernæringsmessig – som ÅPENBART ikke er hverdagskost hos folk som sliter med fedme. Gjengangere som «du er god nok» «Fitnok» er ofte uthevet sammen med ensidige bilder av inaktivitet. Det ER ikke – og vil ALDRI komme til å bli – sunt å være overvektig, og det vil ALDRI bli greit å si at dette er godt nok, for det er det ikke. Spesiellt ikke om du er fagperson som blir betrodd en slik oppgave med å hjelpe folk til å bryte et utfordrene og negativt mønster.

«Du kommer lenger med en times trening – enn du gjør med en times prating» Dag-Anders, personlig trener

2017-03-12 08.22.45

Våre kunder tror på oss og har tillit til oss – og vi skal ikke pakke inn sannheten og klappe de på valkene og si så flott du er! For å være overvektig er ikke flott helsemessig på noe vis. Vi vet alle hvilke uheldige konskveser dette har for den enkelte og ikke minst samfunnet. Derfor mener jeg det er farlig å si det Camilla gjør, og ufarligjøre, bagatilisere fedme. For det er det jeg mener hun gjør.

«Du kan ikke kose deg i form»  Dag-Anders, personlig trener

Jeg har selv jobbet som Personlig Trener i 12-13 år, er foreleser for PT stundenter og holder foredrag innen ulike emner innenfor mitt fagfelt. Jeg tror jeg har møtt hele spekteret av kunder, og felles for de alle, er at de har ønsket å oppnå en fysisk endring med kroppen sin. Noen ønsket å bli brannmenn og måtte klare ulike fysiske tester, andre har jobbet med å skulpturere kroppen sin opp mot NM i fitness, andre ønsket å gå ned i vekt, noen opp i vekt, rehabilitering etter skade osv, samt mange mange andre gode helserelaterte og fysiske utfordringer de har ønsket å forbedre. Så med andre ord – de har oppsøkt kompetanse og erfaring for å kunne prestere bedre FYSISK innen en gitt tid. Det er mange veier til Rom – la det være helt klart, men bare å sitte å prate om det – vil aldri få deg i form. Du kan ikke kose deg i form. At det mentale er  uhyre viktig for prestasjoner er det ingen som er uenige om, og at andre økonomi, og venner også er viktig for å være gla – helt sikkert, men du kommer ikke i form av å ha mange venner og mye penger på konto.

6T5A4159

«Du må gjøre noe, og mange må få hjelp til å komme ut av komfortsonene sin, og få et tupp i ræva – og få beskjed om hva de skal gjøre, de VIL slippe å tenke, for det er det de er dårligst på i denne sammenhengen, vil være min påstånd, å motivere seg selv. Så selv om det er fint med god mental helse for å trene, så er det absolutt ikke et must, men det hjelper om PT`n din er det»

I mine øyne så er min jobb å få det til å skje, innen realistiske tidsrammer med systematiske og kvalitetsikrede treningsmetoder. Når du kommer til meg som PT – så blir du aldri møtt  med «Du er god nok» «du er fit nok» – for nei – det er helt åpenbart at du ikke er – ellers hadde jeg ikke tatt på meg jobben, og med god selvinnsikt hadde du heller aldri kommet og bedt om profesjonell hjelp. Vi som er PTèr skal levere målbare resultater – dette handler om troverdighet, og at vi skal levere resultater som følge av tilliten vi er gitt, og BETALT for.

   img_2518Her er noen sitater fra Camillas blogginnlegg i dag, så kan du gjøre deg opp din egen mening;

«Jeg er nemlig ikke så innmari gira på å finne ut om den ene intervallformen er bedre enn den andre, eller om brun ris eller poteter er best»

«..Derfor velger jeg heller å fokusere på det jeg er skikkelig god på: å sette ting i perspektiv. På denne biten synes jeg nemlig selv at jeg er helt rå!»

Vi trenger ikke alle være enige, eller velge samme vei – men skal du ha troverdighet i det du prater om, så bør det ikke være for stort avstand mellom det du sier og det du gjør..

 

 

 

 

 

 

Skrevet i Blogg