Fettforbrenning – hvilke forhold påvirker resultatet

 

Mind and body #team snickers#

Mind and body; tilstedeværelse #team snickers#

Mitt treningssregime de neste 6 månedene av mye mengde trening, over lang tid- skal jeg nå målet mitt – så må det i tillegg til å være nok mengde,også være spesifikt rettet mot mitt konkrete mål med riktig intensitet, kombinert med et optimalt kosthold. Med andre ord -dette er en livsstil som er tidkrevende og krever svært streng disiplin uten større avvik – og i perioder – ingen avvik.

Det blir en del timer med fettforbrenning hver eneste uke nå. Det som kjennetegner det å kunne kalle en økt for en god fettforbrenningsøkt er flere faktorer; det bør være en økt med lang varighet (1,5-3 +timer) og viktigst av alt, det må være lav nok intensitet, dvs sone 1 og sone 2 som er de to laveste på intensitetsskalaen. Akkurat hvilke pulsverdier det vil  være – er ulikt for den enkelte – men ved bruk av pulsklokke så vil du enkelt se at du har plassert deg i riktig sone hvor fett er den energikilden som blir foretrukket ved så lav belastning over tid.

Fokuser på målet - ikke begrensningene

Fokuser på målet – ikke begrensningene

Det er viktig å holde tungen rett i munnen når vi snakker om hva som er mest effektiv trening forå forbrenne mest fett, og her er det i all hovedsak to alternativer å velge mellom litt avhengig av vinklingen man velger.

Når vi snakker om lavintensitetsstrening over lang tid (flere timer) så vil prosentandelen forbrent fett være høyest ved denne type modell – og andre energikilder som karbohydrater vil ha en dertil lavere prosentandel  av den totale forbrenningen på økta. Øker man derimot intensiteten  i økta så vil det totalt antall kalorier øke betraktelig – men det jevner også uten den prosentmessige fordelingen mellom karbohydrater og fett som energikilde under arbeidet.

Hvil øyenene på vakre ting som gir energi

Vakre omgivelser som gir meg god energi

Konklusjon; Ønsker du kun ren fettforbrenning og antall forbrente kalorier ikke er hovedmålet så velger du lang økt med lav intensitet, opp mot 65 % av max O2 opptak – er høyest mulig kaloriforbruk målet, uavhengig om det er fett eller karboydrater som er energikilden, så velger du kortere økter med høyere intensitet.

Er du avhengig av å beholde mest mulig muskelmasse så ville jeg valgt metode 1 – ønsker du en bedre arbeidskapasitet og et sterkt hjerte så ville valget falt på metode 2 – og det optimale er kanskje en kombinasjon av begge igjennom uka – litt avhengig av målet ditt med treningen.

Merket med: , , , ,
Skrevet i Artikler, Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.